Еко посуд

Виходячи з тої ситуації, що ми маємо на даний момент: «Пластикове нашестя», не байдужі люди почали змінювати та впливати на виробництво екологічними принципами, просто роблячи свою справу піклуючись не тільки про людей, а і про нашу планету. Читайте далі про еко посуд.

В Україні почали розробляти еко-посуд з кукурудзи та зубні щітки з целюлози, опираючись на джерело «Сьогодні».

Посуд та зубні щітки з кукурудзи екологічно безпечні і повністю розкладаються за кілька років. Українські розробники створили замінник пластику, і за свої ідеї увійшли до п’ятірки кращих винахідників світу.

Врятувати країну від сміття і робити посуд з кукурудзи – про таке давно мріяла Ольга Коваль з чоловіком. Два роки тому, задум вдалося втілити в життя.

“Якщо вона потрапить до компостної ями, то вона розкладеться в біологорозчинну продукцію – ну, і в біодобриво. Це кукурудзяний крохмаль – 80%, все інше – додаткові інгредієнти. Ніякого додавання хімічного там нема”

– розповіла Коваль.

Тарілки, стаканчики і столові прибори з кукурудзяного крохмалю коштують на кілька копійок дорожче пластикових. Зараз Ольга шукає інвесторів, адже на виробництво екопосуду потрібно півмільйона доларів.

А Ілля Кичук мріє, що одноразові зубні щітки з пресування целюлози замінять пластикові, якими користуються в багатьох європейських і американських готелях і в’язницях.

“Готелів у світі двісті тисяч. Кожен день викидається 6 тонн одноразових щіток. Якщо ми будемо з цим боротися, ми скоротимо викид і СО2, і пластик в океан”, – розповів розробник.

Цей винахід Іллі та його колеги Дарини увійшов у ТОП-5 кращих еко-стартапів світу. У червні вони привезли нагороду з Німеччини – і вже знайшли першого замовника. Показати екологічні ініціативи українських винахідників за кордоном допомагають Роман Зінченко з братом.

“Дуже часто ми бачимо такий ефект відкриття “ой, ми не знали, що у вас багато всього”, і це не може не тішити, але нам треба працювати над “огранюванням алмазів”. Є місток між екологічними талантами і підприємництвом, коли ми цей місток повністю побудуємо, то думаю, що ми побудуємо в Україні нову економіку і наш зелений ВВП активно рухатиметься вперед”, – розповів координатор Української мережі енергетичних інновацій Роман Зінченко.

Також на цьому розробки еко- посуду не завершується. Пропонуємо Вам переглянути ще проекти, які вже втілені в життя та користуються популярністю у світі, адже боротьба з пластиком – це приємно, створюються креативні речі, що не несуть шкоди!

Німецька компанія Leaf Republic виробляє одноразові тарілки з листя. Цей посуд, на відміну від пластика, не завдає шкоди довкіллю.

Одноразовий посуд із харчових відходів, корм і компост – три в одному:
Перше – компост
Друге – їжа для кролика
Третє – гордість для споживача, що живе по еко принципам

Дизайнер з Польщі Майя Сіжик запропонував зробити упаковку для яєць з сухої скошеної травки, яка, по суті, моделює куряче гніздо.

Дизайнери Виктор Лопес і Родріго Майя запропонували замінити всі пластикові палки-мешалки в кав’ярнях на зроблені з печива “Ecoccies”.

Їстівні ложки можуть заміняти хліб і допоможуть зменшити кількість пластику на планеті.

На кавовій гущі можна не лише гадати, а й робити з неї посуд. Німецький стартап виготовляє з рештків зерен екологічні чашки. Здається, час перерватися на філіжанку.

Люди не зупиняються на створеному та прагнуть нового!

Всі фото взято з мережі Інтернет, права на них належать авторам фото.